Vrijdag 12/9: 'De Tijgerjacht' krijgt een plaats aan de muur.
Tentoonstellingen

Sensationele opbouw in Brussel

Momenteel wordt in Bozar de expo Sensatie & Sensualiteit. Rubens en zijn erfenis – een project van het KMSKA, Bozar en The Royal Academy – opgebouwd. Speciaal voor die expo komen er heel wat topwerken van over heel de wereld naar Brussel. Curator Nico Van Hout legt de boeiendste opbouwmomenten vast.

Donderdag 11/9

De kunstwerken uit het KMSKA reizen naar Brussel. Rubens’ Jacht op tijger, leeuw en luipaard uit het Musée des Beaux-Arts van Rennes komt aan en past net onder de deur.

Vrijdag 12/9

Ook Marchesa Maria Grimaldi en haar dwerg (Rubens) zijn intussen gearriveed. Jacht op tijger, leeuw en luipaard wordt uitgepakt, geckeckt op conditie en krijgt een plekje aan de muur.

Zaterdag 13/9

Ook in het weekend wordt er doorgewerkt en is het gezellig druk in de tentoonstelling-in-wording. Er komen transporten aan uit het Louvre en de National Gallery. Je krijgt een goed beeld van het samenspel van de schilderijen en het gebouw van architect Horta.

Maandag 15/9

Rubens’ ontwerpschets voor het Whitehall-plafond uit de collectie van Tate is gearriveerd. De conditie van het werk wordt gecontroleerd.

Op zondag 5 oktober geeft Nico Van Hout de aftrap van een nieuwe reeks Lezingen op zondag. Hij zal het daarbij op zoek gaan naar de artistieke erfenis van Peter Paul Rubens. Toegang tot de lezing is gratis met inschrijving.

 

Standaard

Een gedachte over “Sensationele opbouw in Brussel

 1. Rubens, ja zijn werk blijft je steeds bij… Al heb je allang geen schilderij meer van hem gezien.
  Een schilderij van dit museum spreekt nog altijd mijn ogen en mijn smaakzintuigen aan, ja, echt mijn brein. Het is een schilderij van een stilleven vol vruchten.

  HAIKOE

  Al denkend snuiven
  bij een blauwe druiventros:
  je hoofd geurt vol wijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s