Tentoonstellingen

Een zaal om tot rust te komen

In De Modernen. Duo’s 2 presenteert Jongbloed! kunst uit de collecties van de provincie Antwerpen en het museum. De jongeren werkten daarbij een geheel eigen concept uit rond verschillende thema’s in de verschillende ruimtes van de Koningin Fabiolazaal. In de tweede ruimte staat het thema rust centraal. Iets waar Jongbloed!-er Jorinde met volle teugen van kan genieten, zo blijkt uit het blogbericht dat ze over deze ruimte schreef.

Jongbloed!-er Jorinde

Jongbloed!-er Jorinde

Ken je dat gevoel na een drukke dag, dat je jezelf even moet kunnen afsluiten van alle indrukken rondom je? Dat je even de tijd moet nemen om jezelf wat rust te gunnen? Ik kan er soms zo van genieten om thuis te komen in een leeg huis of bij iemand waar ik helemaal mezelf kan zijn. Is het niet geweldig om je in de zetel te laten ploffen met een fris drankje of een warme kop thee?

Je geest heeft rust nodig om alles te verwerken wat je meemaakt tijdens een dag. Om alles even te laten bezinken en rustig na te kunnen denken over wat je gedaan of gezien hebt. Daarna kan je nadenken over wat je nog wilt doen. Mensen zijn daarin anders dan dieren. Ze denken graag terug aan dingen die geweest zijn en dingen die nog gaan komen. Daarom is rust zo belangrijk. Zonder rust verliezen we onszelf en voor je het weet wordt het te veel. Dat zie je tegenwoordig wel vaker in onze maatschappij. Een goede nachtrust hoort daar ook bij. Voldoening gevende slaap bereik je enkel wanneer je voldoende rust hebt en andersom draagt die slaap, waarin je geest informatie verder verwerkt, bij tot je rust. Na een goede portie mentale en fysieke rust heb je weer voldoende energie om aan iets nieuw te beginnen of de dingen waar je mee bezig was weer op te pikken.

Duo's zaal 2: Rust

Duo’s zaal 2: Rust

In de tweede zaal van onze tentoonstelling willen we jullie die rust geven. We kozen voor werken die innerlijke rust uitstralen of je kunnen helpen bij het vinden van die rust. Probeer lang genoeg naar elk werk te kijken, gebruik daarvoor eventueel de zeteltjes, tot je de rust gevonden hebt. Bij mij werkt het in ieder geval!

Wil je nog meer tot rust komen in de tentoonstelling Duo’s 2? Schrijf je dan in voor de yogasessie die Jongbloed! op 1 april in de expo organiseert. Snel zijn is de boodschap want er zijn nog maar enkele plaatsjes vrij.

 

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “Een zaal om tot rust te komen

  1. Pingback: Ruimte over ruimte | kmskablog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s