Jongbloed!, Tentoonstellingen

Duo’s 2: beeld en geluid

Tijdens de opbouw van hun expo Duo’s 2 selecteerden de jonge curatoren van Jongbloed! muziek waarvan ze vonden dat die perfect past bij één van de tentoongestelde werken. Die verzamelden ze in een afspeellijst op Spotify.

Rosan in Duo's 2Jongbloed!-er Rosan koos daarbij o.a. voor Spiegel im Spiegel van de Estse componist Arvo Pärt en plaatst het naast het kunstwerk Dode letters van Denmark. Dat werk lag trouwens aan de basis van het tentoonstellingsconcept van Duo’s 2. In een eerder verschenen blogbericht deed ze dat concept al eens helemaal uit de doeken.

Denmark, Dode letters, Collectie Provincie Antwerpen, P/S 264

Denmark, Dode letters, Collectie Provincie Antwerpen, P/S 264EliseJongbloed!-er Elise vindt dan weer dat The Man Machine van Kraftwerk perfect bij Machinezang van Edmond Van Dooren past: “Die monumentale machine die bestaat uit miljoenen kleine, perfect geharmoniseerde onderdelen doet me heel erg aan de muziek van Kraftwerk denken.”

Edmond Van Dooren, Machinezang II, (1940-1949), KMSKA, inv. nr. IB12.014

Edmond Van Dooren, Machinezang II, (1940-1949), KMSKA, inv. nr. IB12.014Wat vind jij hiervan? Ken je een nummer dat nog beter bij één van bovenstaande kunstwerken past? Laat het ons weten! Via facebook of als reactie op dit bericht

Je kan de volledige afspeellijst die Jongbloed! bij de tentoonstelling maakte hier beluisteren. 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s