Onderwijs

Experten op school

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen startte dit najaar met het proefproject Experten op school en dat in samenwerking met basisschool Klim op in Lier. Gidsen van het museum trekken naar de klas om de leerlingen daar alvast voor te bereiden op wat ze in de tentoonstelling Bruegelland zullen zien. Arno Beirinckx zit in het 6de leerjaar en blogt over zijn museumbezoek.

Leerlingen van de Klim op bezoeken Breugelland in Lier

Leerlingen van de Klim op bezoeken Bruegelland in Lier

Ik ben samen met het 6de leerjaar naar Bruegelland geweest. Dat is een museum met kunstwerken van Pieter Bruegel en kunstenaars die inspiratie hebben gehaald uit de stijl van deze kunstenaar. Ik vind dat het mooie aan de kunstwerken van Pieter Bruegel de volheid ervan is. Je kunt er wel tientallen gebeurtenissen bij bedenken. En het duurt zeker een uur voor je echt alles van het schilderij gezien hebt. Je kunt er echt een heel verhaal bij bedenken en dan nog een.

Dat hebben wij daar ook geleerd. Kijken, en denken. Voor we naar het museum gingen kregen we een voorwerp. Daar moesten we de eigenschappen van opschrijven. En van andere voorwerpen met die eigenschappen moesten we dan een collage maken. Zoiets deden we ook in het museum. We kregen een doosje met een ring met daarop een voorwerp. Dat voorwerp moesten we terugvinden. Het exacte voorwerp moest niet, iets dat een verband had met een voorwerp mocht ook. Daarna kregen we een kopie van een kunstwerk. We moesten het opzoeken in het museum en tekstballonnen op de kopie kleven. Op die tekstballonnen moesten we schrijven wat we dachten dat de figuren zeiden. Daar had iedereen een andere mening over.

Arno’s leraar, meester Steven maakte een videoreportage tijdens het museumbezoek. Die kan je hier bekijken: Bruegelland, Lier from Klimop on Vimeo.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s