Tentoonstellingen

#Avant-garde

Sinds 16 maart kan je de tentoonstelling De MODERNEN. Avant-garde bezoeken, de vierde tentoonstelling in een reeks over de moderne kunstcollectie van het KMSKA in de Koningin Fabiolazaal. 

Campagnebeeld De MODERNEN. Avant-garde

Campagnebeeld De MODERNEN. Avant-garde

De expo toont werken van na WO II, die een radicale wending in de kunstproductie en de collectievorming van het museum betekenden. Je kan er kunst zien van o.a. Otto Piene, Günther Uecker, Lucio Fontana, Jef Verheyen en Paul Van Hoeydonck.
Op deze blog zullen curator Greta Van Broeckhoven en andere museummedewerkers op geregelde tijdstippen een aspect van de tentoonstelling uitdiepen. Zo ontdek je meer over de kunstwerken die te zien zijn en de kunstenaars die ze maakten.

Interactief

De ‘Avant-gardisten’ van wie je werk kan zien in de tentoonstelling gingen ervan uit dat de vorm die zij aan een idee gaven niet definitief is, maar steeds opnieuw tot stand komt. Hun kunstwerken staan open voor  interactie met hun omgeving, de situatie en de individuele waarneming van de kijker. We horen dan ook graag hoe jullie de kunstwerken in de tentoonstelling ervaren. Laat het ons weten via Facebook en Twitter (#Avant-garde).

Volg de discussie op Facebook, Twitter en Pinterest.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s