Tentoonstellingen

In een kar

Tijdens de tentoonstelling De MODERNEN. Rondom Permeke blogt curator Nanny Schrijvers elke week over één aspect van de tentoonstelling. Deze week heeft ze het over Figuren in een kar, een aquarel van Constant Permeke.

Constant Permeke, Figuren in een wagen, © KMSKA / Lukas-Art in Flanders vzw – foto Hugo Maertens, Aanvullende rechten: Sabam

Constant Permeke, Figuren in een wagen, © KMSKA / Lukas-Art in Flanders vzw – foto Hugo Maertens, Aanvullende rechten: Sabam

Met enkele losse penseelstreken schetst Permeke hier een situatie die meteen het hele oppervlak inneemt. Een paard trekt vijf mensen in een kar voort. Twee mannen zitten op de bok. Eén van hen draait zich om en kijkt naar de passagiers. Een man en een vrouw zitten naast elkaar in nette kleren. Zou het misschien een bruidspaar kunnen zijn? De vrouw houdt een boeketje bloemen vast en de man heeft een wel heel wit strikje.

Dit schilderij is een bruikleen van mevrouw Lens-Ghesquière. In het eerste nummer van Zaal Z kan je lezen hoe het in de collectie van het KMSKA terechtkwam.

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s