De voorzijde van de kaft van de grafiekmap met werk van Gustave De Smet (foto: Lukas-art in Flanders, Hugo Maertens (c) Sabam)
Dicht maar dichtbij, Tentoonstellingen

HET ROODE ZEIL

Tijdens de tentoonstelling De MODERNEN. Rondom Permeke blogt curator Nanny Schrijvers elke week over één aspect van de tentoonstelling. Deze week schenkt ze aandacht aan uitgeverij HET ROODE ZEIL.

In maart 1920 richtten twaalf Antwerpse en Brusselse schrijvers en kunstenaars – waaronder André De Ridder, Paul-Gustave Van Hecke en Arthur Cornette, de latere hoofdconservator van het KMSKA –  de uitgeverij nv HET ROODE ZEIL op. Daarmee wilden ze kunstuitgaven en tijdschriften publiceren en verspreiden. Het gelijknamige tijdschrift heeft niet lang bestaan. Maar de uitgeverij publiceerde ook portfolio’s met grafiek van o.a. Gustave Van De Woestyne en Gustave De Smet. Die van die laatste kocht het museum in 2010. De map –  met 15 prenten – is nu voor het eerst te zien in de tentoonstelling.

In het tweede nummer van Zaal Z vind je middenin een selectie met 6 van de 15 prenten uit de grafiekmap van De Smet. Op de Facebookpagina van het museum kan je zien hoe de prenten een plaatsje kregen in de tentoonstelling.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s