Deelnemen

De werkelijkheid van Karel Appel volgens Studio Oneindigheid

Op 4 augustus zetten de Antwerpse musea hun deuren open tussen 19.00 en 01.00 voor de Museumnacht. Speciaal voor het KMSKA werkt Studio Oneindigheid een uniek project uit voor de expo De MODERNEN. Kunst uit Nederland in de Koningin Fabiolazaal.

Studio wie?

Het Nederlandse kunstenaarscollectief Studio Oneindigheid zag een jaar geleden het levenslicht. De jonge kunstenaars Chaim van Luit, Joep Vossebeld, Charlotte Lagro, Guusje Sijbers en Jörg Theissen studeerden in 2011 af aan de afdeling Autonoom van de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Ze wilden de invloed die ze op elkaar hadden tijdens hun studie – door goede gesprekken te voeren, kritiek te geven en te krijgen, ideeën en concepten te bespreken én samen uit te voeren – blijven uitoefenen ook nadat ze hun diploma op zak hadden. Dat was het begin van de oneindigheid.

Laat de Cobra in jou naar boven komen

Komende zaterdag, 4 augustus, nodigen de jonge kunstenaars van Studio Oneindigheid je uit om in de Koningin Fabiolazaal – in de Jezusstraat vlakbij de Antwerpse Meir – te komen schilderen in de sfeer van de Nederlandse Cobra-kunstenaar Karel Appel, één van de toppers uit de tentoonstelling Kunst uit Nederland. Die sfeer creëren ze door middel van livemuziek, penselen waarmee je enkel grote bewegingen kan maken, een gigantisch schilderspaneel en directe video-opnames die de bewegingen van de penselen registreren. Laat de Cobra – de kunststroming, niet de slang – in jou naar boven komen door te schilderen tussen, door en over de kunst van de andere bezoekers heen, zoals je in het onderstaand filmpje kan zien.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s