Jongbloed!

25 km/uur

De eerste dag zon in de Leiestreek: tijd voor een fietstocht! Om half 11 sprongen we op onze fiets richting Machelen-Zulte, 12 km verderop. Na een uur en dertig minuten kunstig omrijden kwamen we moe, dorstig en bezweet aan in het Roger-Raveelmuseum dat zeer de moeite was. Na onze terugtocht tegen 25 km/uur (die slechts dertig minuten duurde), werkten we nog verder aan die beruchte laatste loodjes… Jongbloed!er Judith Willems plakte de voorlaatste dag neer in een collage.

Image

Herken jij alle Jongbloed!ers?

– Marie-Gabrielle, die weliswaar niet in een dikke witte jas maar in T-shirt rondreed, deed deze namiddag  (samen met Joke) een interview met Astère Verhegghe. Astère is housekeeper van het Gust de Smet museum en wist ons allerlei weetjes over onze kunstenaars te vertellen. Hij kende ze zelfs persoonlijk…

– Veerle was (net zoals de andere Jongbloed!ers) onder de indruk van de kunst die we tijdens onze route tegenkwamen, maar nog meer door het Roger-Raveelmuseum. Kunstzinnig als altijd! De rest van de dag hield ze zich in stilte en met volle concentratie bezig met het leven van onze kunstenaars.

– Ine, altijd enthousiast om te fietsen, schreef in de namiddag een hele hoop teksten en dacht na over het grotere concept van ons project. Al moest ze daarvoor, net als de anderen, toch even bekomen van de 25km/uur.

– Judith was vandaag in een creatieve bui. Ze maakte zogenaamde Rorschach-testen en ontdekte de psychische problemen van haar mede-Jongbloed!-ers. Daarnaast hield ze zich, moe van het fietsen, wat afzijdig van de intellectuele teksten en knutselde ze samen met begeleider Bob Van De Putte vanalles in elkaar.

– Sanne probeerde ons de hele dag in toom te houden, al vindt ze al die gibberende meisjes best gezellig. Vandaag ontdekten we ook haar kookkunsten. Nieuw in ons receptenboek: couscous met pesto, paprika, feta, aubergine en courgette.

– Joke die ons deze ochtend vertrouwd maakte met ‘droogshampoo’, was wild enthousiast over zon, museum en fiets. Ze verdiepte zich in de stripverhalen van Tytgat en filmde samen met Marie-gabrielle Meneer Astère in het museum.

– Bob, begeleider, was vandaag in zijn nopjes en liet zich van zijn artistieke én sportieve kant zien. Als kunstenaar hielp hij ons op weg met de praktische uitvoering van onze wildste ideeën, steeds vergezeld van een tas koffie en een sigaret. Ook fietste hij het snelst van iedereen, met 6 puffende vrouwen achter zich aan…

Morgen naar huis, na een hoogstwaarschijnlijk korte nacht…

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s