Deelnemen, Dicht maar dichtbij, Onderwijs

Lulu’s eerste museumatelier

In februari won de 5-jarige Louise de tekenwedstrijd in het kijk- en doeboekje ‘Hollandse maatjes’ bij de tentoonstelling De MODERNEN. Kunst uit Nederland. Als beloning mocht ze samen met haar klasgenootjes een atelier volgen in de tentoonstelling. Mama Nancy was er ook bij en blogt over het allereerste museumatelier van haar jongste spruit.

Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zo ver. Louise had met haar tekening in het kijk- en doeboekje bij de tentoonstelling De MODERNEN. Kunst uit Nederland een prachtige prijs gewonnen. Het ‘Kleine Schilderboek’ dat haar werd toegestuurd bevatte namelijk een geweldige verrassing: een atelier voor haar hele klas! Als benjamin van onze familie bleef Louise altijd een beetje beteuterd achter als we haar zusjes afzetten aan het museum en ze met de meest fantastische doe-het-zelfkunstwerken weer naar huis kwamen. Maar nu was zij aan de beurt!

Leuke opdrachten in de tentoonstelling

Leuke opdrachten in de tentoonstelling

Het KMSKA had alles uit de kast gehaald om het de kinderen naar hun zin te maken. De klas werd in 2 groepjes opgesplitst en de begeleidsters hadden originele activiteiten met verrassingszakjes opgezet rond een aantal schilderijen (de kinderen dansten zelfs de samba!). En toen kwam het moment waarop Louise zo lang had gewacht, de kers op de taart: het atelier. De kinderen tekenden met wasco een figuurtje dat zo in een schilderij van Karel Appel zou passen. Als afsluiter werden de penselen bovengehaald om kleur toe te voegen aan de surrealistische wezens. Louise haar eerste echte atelierschilderij hangt intussen te pronken in haar slaapkamer. Absoluut voor herhaling vatbaar!

Aan het werk in het atelier

Aan het werk in het atelier

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s