Dicht maar dichtbij, Jongbloed!, Tentoonstellingen

Hollandse avond

Appelen met Karel en kunst uit de kroketmuur. Hoor je het in Keulen donderen? Lees dan maar verder! Jongbloed!ers Ine Vermeylen, Lindy Fourrier en Judith Willems bloggen over de Hollandse avond in de tentoonstelling De MODERNEN. Kunst uit Nederland.

Zo’n 175 jongeren kwamen op donderdag 5 april langs op onze Hollandse Avond. Vele bezoekers appelden met Karel Appel en kregen geen kroket, maar een kunstwerkje uit de muur. We zinderen nog na, want het was een echt succes. Een dynamische avond waarop niemand zich verveeld heeft.

Een kleine kadering is misschien wel op zijn plaats: Jongbloed!, de jongerencrew van het KMSKA werkte voor de Hollandse avond samen met Blikopeners: de jongerenambassadeurs van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het opzet was een gratis donderdagavond voor jongeren. Het idee hiervoor kwam als vervolg op de vorige Donderdagavond van de musea (in april 2011), die een groot succes was. Bovendien was het voor ons een uitgesproken moment om de handen nogmaals in elkaar te slaan met andere jongeren – die deze keer van over de grens kwamen!

Hollandse avond

Het resultaat was meer dan geslaagd. Onze praatpaalgidsen (1) vertelden wat meer over een kunstwerk in de tentoonstelling. Kunstenaar Karel Appel was de inspiratiebron voor een groot muurkunstwerk (2). Als kers op de taart mocht iedereen een kunstwerkje uit onze levensechte kroketmuur (3) halen. Op het einde van de avond waren die allemaal weg. Vooral Jongbloed!er Judith vond dit wel jammer. Want zij had stiekem die T-shirt Yannick Van Nuffelen (4) wel gewild!

Ps.: Was je erbij en heb je gebruik gemaakt van onze Hollandse Photobooth? Tag jezelf dan in het fotoalbum op onze Facebookpagina!

Advertenties
Standaard

Een gedachte over “Hollandse avond

  1. Pingback: Verrekijkers in het museum | kmskablog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s