Deelnemen, Dicht maar dichtbij, Jongbloed!, Tentoonstellingen

A’DAM IN A’PEN

Op donderdag 5 april organiseren de leden van Jongbloed! een ‘Hollandse Avond’ in de tentoonstelling De MODERNEN. Kunst uit Nederland. Ze krijgen daarbij hulp van Blikopeners, de jongerenambassadeurs van het Stedelijk Museum in Amsterdam en ervaringsdeskundigen op het gebied van ‘Hollandse’ feestjes. Jongbloeder Marie-Gabriëlle Verbergt blogt over de eerste ontmoeting met de noorderburen.

Een tijdje geleden opende De Modernen. Kunst uit Nederland  in de Koningin Fabiolazaal de deuren. Bijna gelijktijdig startte Jongbloed! een bruisende samenwerking met Blikopeners, de jongerencrew van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Samen willen we op 5 april een nocturne organiseren. De jongeren van Blikopeners hebben heel wat met ons gemeen: we vonden hun ideeën erg leuk, er zijn raakpunten in onze collecties en –niet te vergeten- hun museum is ook gesloten!

Jongbloed! en Blikopeners ontdekken de tentoonstelling

Jongbloed! en Blikopeners ontdekken de tentoonstelling

De zoo?

We begonnen de dag met een bezoek aan de tentoonstelling samen met een heel enthousiaste gids. Natuurlijk kwamen er meteen heel wat grappige dingen naar boven. Zo sprak de gids op een bepaald moment over de Antwerpse Zoo. De Blikopeners wisten niet waar ze het over had. Tot één van hen het plots begreep: “Jullie bedoelen de dierentuin!” Na de  rondleiding zijn we wat gaan eten en hebben we onze eerste indrukken over de expo met elkaar gedeeld. Daarna volgde er een korte discussie over de blauwe wanden in de tentoonstellingsruimte. Heel gezellig allemaal.
Met een volle maag en veel goesting zijn we gestart met de eerste brainstorm voor onze ‘Hollandse Avond’. Wat een hoop aan ideeën! Een bord vol post-its en zes groepjes die per twee een thema aanpakten. Workshops, interactie, activiteiten… We hebben er allemaal over nagedacht. Mijn favoriet idee was het creëren van een ‘wall’ waar iedereen wat op kan schrijven. Ik denk dat al die verschillende boodschappen en handschriften optisch voor een tof effect kunnen zorgen.

Brainstormsessie

Brainstormsessie

Geen clichés

Het was een enorm geslaagde dag. We hebben gelachen met de Blikopeners, maar zij zeker ook met ons. We hebben clichés omvergeworpen (ze zijn absoluut niet gierig!) en ervaringen uitgewisseld. Eén ding weten we intussen ook  zeker: we willen dat Stedelijk Museum dolgraag zien als het opent, ergens in ‘t najaar. Amsterdam: we komen eraan!

Het onderstaande filmpje werpt een blik op de eerste ontmoeting tussen Jongbloed! en Blikopeners.

Tekstversie filmpje
Creative Commons License Awel by stefsax is licensed under a Attribution.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s