Deelnemen, Dicht maar dichtbij, Tentoonstellingen

Leni krijgt de KROKUSKRIEBELS

Volgende week gaan de KROKUSKRIEBELS van start. In De MODERNEN. Kunst uit Nederland kunnen gezinnen het kijk- en doeboekje Hollandse Maatjes invullen. Samen met haar dochtertje Leni testte Babette Cooijmans – medewerker Educatie van het KMSKA – het boekje uit. Ze blogt over het eindresultaat.  

… Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover!

Op zaterdag 18 februari gaan de KROKUSKRIEBELS weer van start. Tot en met zondag 26 februari kan je samen met oma en opa, mama, papa, je broertje of zusje de wondere wereld van de musea ontdekken. Om te weten waar het kriebelt surf je naar www.krokuskriebels.be

In de tentoonstelling De MODERNEN. Kunst uit Nederland kriebelt het KMSKA vrolijk mee met het kijk- en doeboekje Hollandse Maatjes. Ik nam de proef op de som en ging naar de Koningin Fabiolazaal met mijn dochtertje Leni. Ze is bijna 5 jaar, dus eigenlijk nog een beetje te klein, maar ze heeft zich prima vermaakt. En ik dus ook. Hier een paar mooie resultaten:

Kijk- en doeboekje uitdaging 1

Kijk- en doeboekje uitdaging 1

Uitdaging 1: Kijken naar een vriend

De man op het schilderij vond Leni maar een vreemde snuiter, met zijn grote baard en zijn lange jurk. Iemand tekenen die ze zelf graag ziet, was wel heel gemakkelijk. ‘Lieve’ Quinten (zelf geschreven!) is haar buurjongen en beste vriend!

Kijk- en doeboekje uitdaging 8

Kijk- en doeboekje uitdaging 8

Uitdaging 8: Dierenplezier

Leni is een trouwe bezoeker van de ZOO. De leeuw is mooi, maar net iets te groot als je het haar vraagt. Favorieten in de ZOO zijn de pinguïns, de uilen, de ‘pannenkoekvissen’ en … een poes? Het is wel een prachtige tekening, let zeker op de details.

Kijk- en doeboekje uitdaging 10

Kijk- en doeboekje uitdaging 10

Uitdaging 10: Eenvoudig van vorm

Rondjes, blokjes, en alle kleuren van de regenboog: dat ziet Leni helemaal zitten! Bram Bogart heeft dat goed gedaan, en dat kan ze zelf zeker ook. Als je naar Leni’s schilderij kijkt, word je meteen blij.

Krokuskriebels loopt van 18 tot 26 februari o.a. in de Koningin Fabiolazaal in de Jezusstraat. Het kijk- en doeboekje en de toegang voor kinderen zijn gratis. Leden van de Gezinsbond betalen € 2 toegang in plaats van € 4.    

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s