Deelnemen, Dicht maar dichtbij

Herfststage in het KMSKA

Anke Van Rompaey volgt de opleiding Leerkracht Mode en Project Kunstvakken aan de Plantijn Hogeschool. Ze blogt over haar stage bij de afdeling Educatie van het KMSKA.

Anke volgt het herfstatelier (foto Jesse Willems)

Anke volgt het herfstatelier (foto Jesse Willems)

Vorige week heb ik de herfstateliers van het museum in de tentoonstelling De MODERNEN in de Koningin Fabiolazaal gevolgd. Na de rondleiding in de tentoonstelling mochten de kinderen hun dromen op papier zetten. De jongsten deden dat met contékrijt, de oudsten met verf. Ze werkten op zwart papier waar al een raampje uitgesneden was. In dat raampje kwam een pop-uptekening die de kinderen in de tentoonstellingszalen gemaakt hadden en in het atelier verder inkleurden met stiften. Met prachtige kunstwerkjes als resultaat. De inspiratie voor deze opdracht kwam van het schilderij Bij het raam van Marc Chagall.

De kinderen kijken naar het schilderij 'Bij het raam' van Marc Chagall (foto Jesse Willems)

De kinderen kijken naar het schilderij 'Bij het raam' van Marc Chagall (foto Jesse Willems)

Griekse goden

Tijdens de rondleiding hebben de iets oudere kinderen (8 tot 12 jaar) me omver geblazen met hun kennis. Als de gidsen een vraag stelden, moesten ze niet langer dan 2 seconden wachten op een antwoord. Zo kenden de kinderen bijvoorbeeld de namen van heel wat Griekse goden en wisten ze ook waar die goden voor stonden. Ze konden meteen vertellen wie Zeus en Pegasus waren en gaven er meteen wat achtergrondinformatie bij. Het viel me ook op dat ze echt kalm waren in de tentoonstellingszalen en dat ze zich perfect aan alle regels hielden. Tijdens de middagpauze konden ze zich dan weer helemaal uitleven. Omdat het zo’n mooi weer was konden we hen meenemen naar het Theaterplein, vlakbij de Koningin Fabiolazaal.

Het waren twee leuke dagen, met mooie resultaten, die zo voorbijgevlogen zijn.

Het eindresultaat (foto Jesse Willems)

Het eindresultaat (foto Jesse Willems)

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s