Deelnemen, Jongbloed!

Pen, papier en plezier

Jongbloed! is de jongerencrew van het KMSKA. Jongbloeders zijn roekeloos en wild, gedreven en gestoord, hongerig en speels. Binnenkort pakken ze uit met een eigenzinnige digitale nieuwsbrief. Om zich voor te bereiden, volgden ze een workshop jongerencommunicatie. Jongbloedster Marie-Gabrielle werpt zich na de theorie meteen op de praktijk en blogt over wat ze tijdens de workshop beleefd heeft.

Pen, papier en plezier…Dat zegt genoeg! En ook een heleboel lekkere broodjes, de hoge plafonds van het museum en krakende oude stoelen.

Eerste Jongbloed!-schrijfsels

Eerste Jongbloed!-schrijfsels

We zijn begonnen met een klein namenrondje ‘à la facebook’. Mijn poging: “Marie-Gabrielle Verbergt is blij met de heropleving van het gentiaanblauwtje aan de Nederlands grens.” Jep, ik ben een milieubewuste kunstliefhebber. En gentiaanblauwtjes zijn prachtige vlinders. Een heel fijne manier om een nog fijnere avond te starten: we leerden elkaar wat beter kennen en konden direct aan de slag met onze pen.

Lotte geeft praktische tips & tricks

Lotte geeft tips & tricks

 
 Het uiteindelijke doel van de avond was ideeën bijeenscharrelen voor onze e-nieuwsbrief. We kregen van Lotte (onze workshop-begeleidster) de opdracht om in een kort tekstje uit te leggen wat Jongbloed! is. Jongens, dat was moeilijk! Veronique had even last van een writer’s block, Veerle van een teveel aan academische termen. 
Jongbloeders aan het werk

Veronique heeft een writer's block

Gelukkig kregen we meteen daarna feedback. En een heleboel tips! Dat ‘tippen’ heeft wel even geduurd. Ik geef het toe: soms was ik meer bezig met m’n droedels dan met de uitleg, maar hier enkele handige suggesties:

  • KISS: Keep It Short And Simple
  • Schrijven is schrappen. Smijt weg wat overbodig is.
  • één zin = één idee
  • ‘1-2-3’-opsommingen werken het best (Maten, makkers, Maes!)

Nadien zijn we onze virtuele nieuwsbrief beginnen uitdenken. In groepjes van twee werkten we aan één thema dat zeker aan bod moest komen. Maar ik ga nog niet verklappen om welke thema’s het gaat!

Benieuwd naar de eigenzinnige e-nieuwsbrief van Jongbloed!? Schrijf je in op de website van het KMSKA en ontvang de eerste editie binnenkort in je mailbox.

Advertenties
Standaard

2 gedachtes over “Pen, papier en plezier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s